Jämthund - Valpar & unghundar

Planerad parning med följande hundar

u. SE J(LÖ)CH SE UCH Härkilas Zelda IV - Läs mer om tiken »
e. SE J(LÖ)CH SE UCH Sörombäckens Jussi - Läs mer om hanen »

Vi planerar att para SE J(LÖ)CH SE UCH Härkilas ZeldaIV med SE J(LÖ)CH SE UCH Sörombäckens Jussi.

Sörombäckens Jussi var tidigt jaktmogen och tog gick tre prov med 84,5,86 och 89 poäng redan första jakthösten 1½ år gammal. Han är efter SEUCH SEJ(LÖ)CH Tjurskallens Karo som är känd som en mycket bra ståndhund och som gett avkomma med bra ståndhundsegenskaper. Modern SE UCH SEJ(LÖ)CH NORD JCH Sörombäckens Greta är ju en fantastiskt avelstik. Med höga 95% meriterade avkommor och höga egenskapsindex på avkommorna så måste hon klassas som en av de bästa avelstikarna genom tiderna.

Härkilas Zelda är en riktigt bra tik som tog ett förstapris på 87 poäng första hösten. Hon har ett bra sök, fina ståndegenskaper och är mycket ståndfast.(18 timmars ståndtid på första jaktprovet). Hon är har en gedigen stamtavla med bra nedärvare från Sverige, Norge och Finland. Hon har en mycket fin exteriör, hon har 3 st BIR på utställning.

Valpar är födda. Leverans planeras till den 6/6 2019.

Alla valpar är beställda.

Länkt till simulerad stamtavla på Hittaälghun

 Planerad parning med följande hundar

u. SE J(LÖ)CH SE UCH Härkilas Cira II - Läs mer om tiken »
e. SE J(LÖ)CH Kolarbergets Iver - Läs mer om hanen »

Vi planerar att para SE J(LÖ)CH SE UCH Härkilas Cira II med SE J(LÖ)CH Kolarbergets Iver under vinter 2019.

SE J(LÖ)CH SE UCH Härkilas Cira II var tidigt jaktmogen och uppvisade direkt långa ståndtider. Hon har lugna fina upptag och får ofta älgarna att stå i upptaget. Bra förföljande, utmärkt skall och bra täckning på skallgivningen. Cira är efter SE UCH  SJCH Härkilas Zolo som var dubbelchampion två år gammal. Zolo har 55% meriterad avkomma. Mor till Cira är SE J(LÖ)CH SE UCH Härkilas Hassa. Hon har 36% meriterad avkomma. Hassa var mycket tidig att jaga och att presentera långa ståndtider. Hon hade ett utmärkt skall med bra täckning.

 SE J(LÖ)CH Kolarbergets Iver blev jaktchampion före 2 års ålder hösten 2018. Han jagar med stor jaktlust och har långa ståndtider. Far FI JCH SE UCH SE J(LÖ)CH Siimeksen Jannu. Jannu har avlat fantatiskt bra. Av 107 avkommor så är hela 70 st jaktprovsmeriterade. Det ger 65% meriterad avkomma vilket är mycket högt på en hund med så många avkommor. Mor till Kolarbergets Iver är SE J(LÖ)CH FI JCH Kolarbergets Cira. Hon har 55% meriterad avkomma (11/20).   Ägare till Kolarbergets Iver är Per Nordvall tel 070-2772055

Cira har valpat. Leverans av valparna beräknas till 12/5 2019

Stamtavla

Alla valpar är bokade.

 Är du intresserad av valp från oss så hör av dig per telefon eller sänd oss ett email. Vi har en väntelista där vi skriver in intresserade.

Kjell når du på 0301-46040 eller 0301-42184
Mobil 070-54 14 750. 
Mail: kjell@harkila.se

Emil når du på  0301-46040 eller mobil 070-460 81 24
Mail : emil@harkila.se

Ingela når du på 070-222 41 61

Jämthundsvalpar från Härkilas kennel levereras:

  • Registrerade hos Svenska Kennelklubben (stamtavla).
  • Avmaskade och vaccinerade mot valpsjuka och parvovirus.
  • Veterinärbesiktigade
  • ID-märkta.